Jadłospis

 DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16.06.2025

PON.

1  CHLEB  KORNEL   ( mąka  wieloziarnisty    – gluten , sól, drożdże  woda

2. MASŁO 82% ( z mleka )

3. POLEDWICA DELIKATNA Z KURCZAKA ( mięso drobiowe , gorczyca , soja )

4. POMIDOR MALINOWY , OGÓREK SZKLARNIOWY

5.  KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU ( gluten , soja  , mleko 2% )

 

 

1  ZUPA  OGÓRKOWA   ( porcja z  kurczaka , seler, por, pietruszka  korzeń  , marchewka , lubczyk , ziemniaki , ogórki kiszone   , sól , pieprz , majeranek  )

2. SPAGHETII BOLOGNESE ( makaron – gluten , jajka , mięso wieprzowe , passata , sól, pieprz , cebula , czosnek , papryka przyprawa )

3. KALAREPA

4  KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI

 

1  CHAŁKA  ( mąka pszenna        – gluten , drożdże, woda,  sól )

2  MASŁO 82% (z mleka)

3  DŻEM  BRZOSKWINIOWY  100% OWOCOWY

4  TRUSKAWKI , MARCHEWKA

5  HERBATA  Z CYTRYNĄ I MIODEM

 

17.06.2025

WT.

1  CHLEB WIEJSKI   ( mąka  pszenna   – gluten , sól, drożdże  woda

2. MASŁO 82% ( z mleka )

3. PASTA JAJECZNA ( jajka )

4. SZCZYPIOREK , RZODKIEWKA

5. KAKAO NA MLEKU ( kakao – alkaloidy  , mleko 2% )

 

 

1. ZUPA KRUPNIK   ( porcja z kurczaka , natka pietruszki   ,marchewka  , pietruszka , por , seler  , sól, pieprz   , ziemniaki , kasza jęczmienna – sezam , soja   )

2. KOTLET  Z POLĘDWICZKI    (  mięso wieprzowe , bułka tarta – gluten , jajka  , sól , przyprawa papryka , pieprz ziołowy )

3  ZIEMNIAKI  MŁODE

4  MIZERIA  ( jogurt – z mleka )

5  KOMPOT  WIELOOWOCOWY

 

1 KISIEL WIŚNIOWY – WYRÓB WŁASNY

2 WAFLE RYŻOWE

3 ARBUZ

18.06.2025

ŚR.

 

1 PŁATKI  JAGLANE  NA MLEKU ( sezam , orzechy , łubin , soja , mleko 2%

2 CHLEB WIEJSKI ( mąka wieloziarnista – gluten , sól , woda , drożdże )

3 MASŁO 82% ( z mleka )

4 MIÓD WIELOKWIATOWY 100%

5 KALAREPA , MARCHEWKA

6 HERBATA  RUMIANKOWA

1 ZUPA JARZYNOWA   ( porcja z  kurczaka  , seler, por, pietruszka  korzeń  , marchewka , lubczyk , ziemniaki  , brukselka, kalafior , fasolka szparagowa , )

2. KOTLET RYBNY  ( filet z morszczuka  , jajka, sól , pieprz , bułka tarta – gluten )

3  ZIEMNIAKI MŁODE

4  SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ

5  KOMPOT TRUSKAWKOWY

 

1  CHLEB  FITNES   ( mąka  wieloziarnista    – gluten , drożdże, woda,  sól )

2  MASŁO 82% (z mleka)

3  [i]PASZTET DROBIOWY   ( mięso drobiowe 90% , gorczyca , soja , przyprawy )

4  OGÓREK SZKLARNIOWY , JABŁKO

5  HERBATA Z ŻURAWINY

 

 

19.06.2025

CZW.

 

 

ŚWIĘTO

 

 

ŚWIĘTO

 

 

 

 

ŚWIĘTO

20.06.2025

PIĄT.

1  CHLEB ZWYKŁY   ( mąka  pszenna   – gluten , sól, drożdże  woda

2. MASŁO 82% ( z mleka )

3. SZYNKA Z KURCZAKA ( mięso drobiowe 90% , gorczyca , soja )

4. PAPRYKA CZERWONA , JABŁKO

5. KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU ( gluten , soja , mleko 2% )

 

 

1. ZUPA  ZIEMNIACZANA   ( porcja z kurczaka  , marchewka , pietruszka , por , seler , sól, pieprz , ziemniaki , lubczyk świeży

2 RYŻ PARABOLICZNY Z POLEWĄ OWOCOWĄ

3 MARCHEWKA

4 KOMPOT WIŚNIOWY

 

1  CHLEB  RAZOWY    ( mąka  wieloziarnista    – gluten , drożdże, woda,  sól )

2  MASŁO 82% (z mleka)

3  POLĘDWICA  Z INDYKA   ( mięso drobiowe 95% , gorczyca , soja , przyprawy )

4  OGÓREK SZKLARNIOWY

5  HERBATA  Z  ŻURAWINY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WYRAZY Z POGRUBIONĄ CZCIONKĄ WYSTĘPUJĄCE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

WODA MINERALNA DOSTEPNA DLA DZIECI W SALACH-GRUPACH . JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.