Przedszkole nr 3 w Namysłowie
-
-
Statystyki
- Odwiedziny: 109919
- Do końca roku: 226 dni
- Do wakacji: 33 dni
Jadłospis
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
13.05.2024. PON. |
1. CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna – gluten , sól , woda , drożdże ) 2.MASŁO 82% ( z mleka ) 3. PARÓWKA CIELĘCO - DROBIOWA ( mięso drob.. gorczyca, soja , przyprawy) 4. MARCHEWKA , JABŁKO 5 KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU ( kawa zbożowa – gluten , soja , mleko )
|
1. ZUPA JARZYNOWA ( porcja rosołowa , ziemniaki , marchewka , pietruszka , seler , majeranek , młoda kapust , kalarepa , brokuł , kalafior , fasolka szparagowa ) 2 PAMPUCHY – WYRÓB WŁASNY ( mąka pszenna – gluten , jajka, drożdże , ) 3. POLEWA TRUSKAWKOWA ( owoce truskawki , jogurt grecki – z mleka , miód ) 4. KOMPOT WIŚNIOWY
|
1. CHLEB WIELOZIARNISTY ( mąka wieloziarnista – gluten , sól, woda , drożdże ) 2. SZYNKA Z KURCZAKA ( mięso drobiowe , gorczyca , soja , przyprawy ) 3. OGÓREK SZKLARNIOWY , RZODKIEWKA , SAŁATA MASŁOWA 4. HERBATA Z OWOCÓW LEŚNYCH
|
14.05.2024. WT. |
1. CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna – gluten , sól , drożdże, woda) 2 MASŁO 82% ( z mleka) 3. BIAŁY TWAROŻEK ( z mleka ) 4. SZCZYPIOREK , RZODKIEWKA 5 . KAKAO NA MLEKU ( kakao - alkaloidy , soja , mleko )
|
1 ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM ( porcja z kurczaka , marchewka , seler , pietruszka , por, ziele angielskie , lubczyk , sól , makaron – gluten ) 2 PAŁKA Z KURCZAKA ( olej , sól , pieprz ziołowy , przyprawa papryka ) 3. ZIEMNIAKI 4. MIZERIA ( ogórek szklarniowy , jogurt grecki – z mleka ) 5. KOMPOT WIELOOWOCOWY
|
1 CHLEB KORNEL ( mąka wieloziarnista -gluten , woda , sól , drożdże ) 2.POLĘDWICA Z INDYKA ( mięso drobiowe , gorczyca , soja , przyprawy ) 3. PAPRYKA CZERWONA , WINOGRON 4. HERBATA Z ŻURAWINY |
15.05.2024. ŚR.
|
1 PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU ( gluten , sezam , soja, orzechy , mleko ) 2 CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna – gluten , sól ,drożdże ,woda ) 3 MASŁO 82 % ( z mleka) 4 MIÓD WIELOKWIATOWY 100% NATURALNY 5 MARCHEWKA , CUKINIA 6 HERBATA Z CYTRYNĄ
|
1 ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM (marchew , pietruszka ,porcja rosołowa, seler, liść laurowy, przyprawy, natka pietruszki ,por , ziemniaki , szczaw , jajko ) 2. KOPYTKA W SOSIE POMIDOROWY ( mąka pszenna -gluten , jajka , passata , pieprz, sól , śmietana 12% - z mleka ) 3. KOMPOT PORZECZKOWY 4. ŚLIWKA
|
1 CHLEB RAZOWY ( mąka razowa – gluten , drożdże, woda, sól ) 2 MASŁO 82% (z mleka) 3. PASZTET DROBIOWO - WIEPRZOWY ( mięso drobiowe - wieprzowe , gorczyca , soja , przyprawy) 4 POMIDOR MALINOWY , PAPRYKA ŻÓŁTA 5 HERBATA MALINOWA |
16.05.2024. CZW. |
1. BUŁKA MAŚLANA ( mąka pszenna – gluten , sól ,drożdże ,woda ) 2. MASŁO 82 % ( z mleka) 3. POWIDŁA WĘGIERKOWE 100% OWOCOWE 4. KALAREPA 5. HERBATA OWOCOWA
|
1 . ZUPA BROKUŁOWA ( porcja z kurczaka , marchewka , pietruszka , por , seler , sól, pieprz , natka pietruszki , lubczyk , brokuł ) 2. UDZIEC Z INDUKA W SOSIE WŁASNYM ( udziec z indyka , przyprawy , cebulka ) 3. KASZA BULGUR ( gluten , soja, gorczyca, łubin ) 4. SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 5. KOMPOT TRUSKAWKOWY |
1. GALARETKA OWOCOWA – WYRÓB WŁASNY 2.PAŁKA KUKURYDZIANA 3. JABŁKO
|
17.05.2024 PIĄT. |
1 BUŁKA PSZENNA ( sól , drożdże, woda, mąka pszenna – gluten 2 MASŁO 82% ( z mleka) 3. KRAKOWSKA Z FILETA ( mięso wieprz. – drobiowe , gorczyca , soja , przyprawy ) 4. POMIDOR MALINOWY , OGÓREK SZKLARNIOWY 5. HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY
|
1. ZUPA OGÓRKOWA ( porcja rosołowa z kurczaka , marchewka , pietruszka , seler , por , przyprawy ,ogórki kiszone , ziemniaki ) 2 FILET Z MIRUNY ( filet z miruny , olej , sól, pieprz , jajka , bułka tarta – gluten ) 3. ZIEMNIAKI 4. MARCHEWKA Z CHRZANEM 5. KOMPOT WIŚNIOWY
|
1 KASZA JAGLANA NA GĘSTO Z MUSEM MALINOWYM ( owoce , jogurt naturalny – z mleka ) 2. HERBATA MIĘTOWA
|
WYRAZY Z PGRUBIONĄ CZCIONKĄ WYSTĘPUJĄCE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LU PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETORENACJI. WODA MINERALNA DLA DZIECI DOSTEPNA W SALACH – GRUPACH .JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE