Jadłospis

 DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

13.05.2024.

PON.

1. CHLEB PSZENNY   ( mąka pszenna – gluten , sól , woda , drożdże )

2.MASŁO 82% ( z mleka )

3. PARÓWKA CIELĘCO - DROBIOWA  ( mięso drob.. gorczyca, soja , przyprawy)

4. MARCHEWKA , JABŁKO

5  KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU ( kawa zbożowa – gluten  , soja , mleko )

 

1. ZUPA  JARZYNOWA  ( porcja rosołowa , ziemniaki , marchewka , pietruszka , seler , majeranek , młoda kapust , kalarepa , brokuł  , kalafior , fasolka szparagowa )

2  PAMPUCHY – WYRÓB WŁASNY ( mąka pszenna – gluten , jajka, drożdże , )

3. POLEWA TRUSKAWKOWA  ( owoce truskawki , jogurt grecki – z mleka , miód )

4. KOMPOT WIŚNIOWY

 

1. CHLEB  WIELOZIARNISTY   ( mąka wieloziarnista – gluten , sól, woda , drożdże )

2. SZYNKA Z KURCZAKA ( mięso drobiowe , gorczyca , soja , przyprawy )

3. OGÓREK  SZKLARNIOWY , RZODKIEWKA , SAŁATA MASŁOWA

4. HERBATA  Z OWOCÓW LEŚNYCH

 

14.05.2024.

WT.

1. CHLEB PSZENNY  (  mąka  pszenna  – gluten , sól , drożdże, woda)

2  MASŁO 82% ( z mleka)

3. BIAŁY TWAROŻEK ( z mleka )

4. SZCZYPIOREK , RZODKIEWKA

5 .  KAKAO  NA MLEKU ( kakao - alkaloidy  , soja , mleko )

 

 

1 ZUPA   ROSÓŁ Z MAKARONEM   ( porcja z kurczaka , marchewka , seler , pietruszka , por, ziele angielskie , lubczyk  , sól , makaron – gluten )

2  PAŁKA Z KURCZAKA (  olej , sól , pieprz ziołowy , przyprawa papryka )

3. ZIEMNIAKI

4. MIZERIA ( ogórek szklarniowy , jogurt grecki – z mleka )

5. KOMPOT  WIELOOWOCOWY

 

1 CHLEB KORNEL ( mąka wieloziarnista -gluten , woda , sól , drożdże )

2.POLĘDWICA Z INDYKA ( mięso drobiowe , gorczyca , soja , przyprawy )

3. PAPRYKA CZERWONA , WINOGRON

4. HERBATA Z ŻURAWINY

15.05.2024.

ŚR.

 

1 PŁATKI  KUKURYDZIANE   NA MLEKU ( gluten , sezam  ,  soja, orzechy  , mleko )

2 CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna – gluten , sól ,drożdże ,woda )

3 MASŁO 82 % ( z mleka)

4 MIÓD WIELOKWIATOWY 100% NATURALNY

5 MARCHEWKA , CUKINIA

6 HERBATA  Z CYTRYNĄ

 

1  ZUPA  SZCZAWIOWA Z JAJKIEM   (marchew , pietruszka ,porcja rosołowa, seler, liść laurowy, przyprawy, natka pietruszki ,por , ziemniaki , szczaw , jajko )

2. KOPYTKA W SOSIE POMIDOROWY  ( mąka pszenna -gluten , jajka , passata , pieprz, sól , śmietana 12% - z mleka )

3. KOMPOT PORZECZKOWY

4. ŚLIWKA

 

 

1 CHLEB  RAZOWY  ( mąka  razowa  – gluten , drożdże, woda,  sól )

2 MASŁO 82% (z mleka)

3. PASZTET DROBIOWO - WIEPRZOWY  ( mięso drobiowe - wieprzowe   , gorczyca , soja , przyprawy)

4 POMIDOR MALINOWY , PAPRYKA ŻÓŁTA

5 HERBATA  MALINOWA

16.05.2024.

CZW.

1. BUŁKA MAŚLANA  ( mąka pszenna  – gluten , sól ,drożdże ,woda )

2. MASŁO 82 % ( z mleka)

3. POWIDŁA WĘGIERKOWE  100% OWOCOWE

4.  KALAREPA

5.  HERBATA OWOCOWA

 

 

 

 

1 . ZUPA BROKUŁOWA  ( porcja z kurczaka , marchewka , pietruszka , por , seler  , sól, pieprz , natka pietruszki , lubczyk , brokuł )

2. UDZIEC Z INDUKA W SOSIE WŁASNYM ( udziec z indyka  , przyprawy , cebulka )

3. KASZA BULGUR ( gluten , soja, gorczyca, łubin )

4. SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY  

5. KOMPOT  TRUSKAWKOWY

1. GALARETKA OWOCOWA – WYRÓB WŁASNY

2.PAŁKA KUKURYDZIANA

3. JABŁKO

 

17.05.2024

PIĄT.

1 BUŁKA  PSZENNA  ( sól , drożdże, woda, mąka  pszenna  – gluten

2 MASŁO 82% ( z mleka)

3. KRAKOWSKA Z FILETA ( mięso wieprz. – drobiowe , gorczyca , soja , przyprawy )

4. POMIDOR MALINOWY , OGÓREK SZKLARNIOWY

5. HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY

 

1. ZUPA  OGÓRKOWA   ( porcja rosołowa z kurczaka , marchewka , pietruszka , seler , por , przyprawy ,ogórki kiszone  , ziemniaki )

2 FILET Z MIRUNY ( filet z miruny , olej , sól, pieprz , jajka , bułka tarta – gluten )

3. ZIEMNIAKI

4. MARCHEWKA Z CHRZANEM

5. KOMPOT WIŚNIOWY

 

 

1 KASZA JAGLANA NA GĘSTO Z MUSEM MALINOWYM ( owoce , jogurt naturalny – z mleka )

2. HERBATA MIĘTOWA

 

WYRAZY Z PGRUBIONĄ CZCIONKĄ WYSTĘPUJĄCE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LU PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETORENACJI. WODA MINERALNA DLA DZIECI DOSTEPNA W SALACH – GRUPACH .JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE