Przedszkole nr 3 w Namysłowie
-
-
Statystyki
- Odwiedziny: 108614
- Do końca roku: 238 dni
- Do wakacji: 45 dni
Jadłospis
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
06.05.2024. PON. |
1.BUŁKA KAJZERKA ( mąka pszenna – gluten , sól , woda , drożdże ) 2.MASŁO 82% ( z mleka ) 3. SZYNKA Z INDYKA ( mięso drob.. gorczyca, soja , przyprawy) 4. SAŁATA MASŁOWA . POMIDOR MALINOWY 5 KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU ( kawa zbożowa – gluten , soja , mleko )
|
1. ZUPA Z MŁKODEJ KAPUSTY ( porcja rosołowa , ziemniaki , marchewka , pietruszka , seler , majeranek , młoda kapusta ,) 2 NALEŚNIKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM ( mąka pszenna – gluten , jajka , olej ) 3. KOMPOT WIELOOWOCOWY 4. JABŁKO
|
1. CHLEB WIELOZIARNISTY ( mąka wieloziarnista – gluten , sól, woda , drożdże ) 2. PASTA RYBNA – WYRÓB WŁASNY ( makrela wędzona , marchewka , cebulka , przyprawy ) 3. OGÓREK KISZONY 4. HERBATA MALINOWA
|
07.05.2024. WT. |
1. CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna – gluten , sól , drożdże, woda) 2 MASŁO 82% ( z mleka) 3. SER ŻÓŁTY GOUDA ( z mleka ) 4. PAPRYKA CZERWONA , OGÓREK SZKLARNIOWY 5 .HERBATA Z PORZECZKI Z MIODEM WIELOKWIATOWYM
|
1 ZUPA KRUPNIK ( porcja z kurczaka , marchewka , seler , pietruszka , por, ziele angielskie , lubczyk , ziemniaki , sól , kasza jęczmienna – sezam , soja ) 2 GULASZ Z FILETA Z INDYKA ( filet z indyka , cebulka , olej , sól , pieprz ziołowy ) 3. ZIEMNIAKI 4. MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA CIEPŁO 5. KOMPOT TRUSKAWKOWY
|
1 KISIEL OWOCOWY – WYRÓB WŁASNY 2. CIASTKA ZBOŻOWE 3. BANAN |
08.05.2024. ŚR.
|
1 PŁATKI JAGLANE NA MLEKU ( gluten , sezam , soja, orzechy , mleko ) 2 CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna – gluten , sól ,drożdże ,woda ) 3 MASŁO 82 % ( z mleka) 4 MIÓD WIELOKWIATOWY 100% NATURALNY 5 MARCHEWKA , KALAREPA 6 HERBATA RUMIANKOWA
|
1 ZUPA ZIEMNIACZANA (marchew , pietruszka ,porcja rosołowa, seler, liść laurowy, przyprawy, natka pietruszki ,por , ziemniaki ) 2. ŁAZANKI Z KIEŁBASKĄ (kiełbasa wieprzowa – gorczyca , soja , kapusta kiszona , majeranek makaron – gluten ) 3. KOMPOT WIŚNIOWY 4.KIWI
|
1 CHLEB RAZOWY ( mąka razowa – gluten , drożdże, woda, sól ) 2 MASŁO 82% (z mleka) 3. KIEŁBASA ŻYWIECKA ( mięso drobiowe - wieprzowe , gorczyca , soja , przyprawy) 4 POMIDOR MALINOWY , PAPRYKA ŻÓŁTA 5 HERBATA OWOCOWA |
09.05.2024. CZW. |
1. ROGAL ( mąka pszenna – gluten , sól ,drożdże ,woda ) 2. MASŁO 82 % ( z mleka) 3. DŻEM BRZOSKWINIOWY 100% OWOCOWY 4. CUKINIA , JABŁKO 5. KAKAO NA MLEKU ( kakao - alkaloidy , soja , mleko )
|
1 . ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM PARABOLICZNYM ( porcja z kurczaka , marchewka , pietruszka , por , seler , sól, pieprz , natka pietruszki , lubczyk , ryż paraboliczny , passata ) 2. KOTLET SCHABOWY ( mięso wieprzowe , przyprawy , cebulka ) 3. ZIEMNIAKI 4. SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY 5. KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI |
1. CHLEB FITNES ( mąka ziarnista – gluten , woda , sól ) 2 MASŁO 82% ( z mleka ) 3..PASZTET DROBIOWY PIECZONY ( mięso drobiowe – gorczyca , soja , przyprawy ) 4. RZODKIEWKA , OGÓREK SZKLARNIOWY 5. HERBATA MALINOWA
|
10.05.2024 PIĄT. |
1 BUŁKA WROCŁAWSKA ( sól , drożdże, woda, mąka razowa – gluten 2 MASŁO 82% ( z mleka) 3. JOGURT JAGODOWY – WYRÓB WŁASNY ( jogurt grecki – z mleka , jagody , miód ) 4 .MARCHEWKA 5 HERBATA Z ŻURAWINY
|
1. ZUPA BARSZCZ CZERWONY ( porcja rosołowa z kurczaka , marchewka , pietruszka , seler , por , przyprawy , buraczki , ziemniaki ) 2 MAKARON ZE SZPINAKIEM I FILETEM DROBIOWYM ( makaron – gluten , szpinak , czosnek , filet drobiowy , przyprawy ) 5 KOMPOT WIELOOWOCOWY
|
1 CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna -gluten , woda , sól, drożdże) 2. MASŁO 82 % ( z mleka) 3. POLĘDWICA SOPOCKA ( mięso drobiowe - gorczyca, soja , przyprawy) 4 PAPRYKA CZERWONA , ARBUZ 5 HERBATA Z CYTRYNĄ V |