Jadłospis

 DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

06.05.2024.

PON.

1.BUŁKA KAJZERKA  ( mąka pszenna – gluten , sól , woda , drożdże )

2.MASŁO 82% ( z mleka )

3. SZYNKA Z INDYKA  ( mięso drob.. gorczyca, soja , przyprawy)

4. SAŁATA MASŁOWA . POMIDOR MALINOWY

5  KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU ( kawa zbożowa – gluten  , soja , mleko )

 

1. ZUPA Z MŁKODEJ KAPUSTY  ( porcja rosołowa , ziemniaki , marchewka , pietruszka , seler , majeranek , młoda kapusta ,)

2 NALEŚNIKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM  ( mąka pszenna – gluten , jajka , olej )

3. KOMPOT  WIELOOWOCOWY

4. JABŁKO

 

1. CHLEB  WIELOZIARNISTY   ( mąka wieloziarnista – gluten , sól, woda , drożdże )

2. PASTA RYBNA  – WYRÓB WŁASNY ( makrela wędzona ,  marchewka , cebulka , przyprawy )

3. OGÓREK KISZONY

4. HERBATA  MALINOWA

 

07.05.2024.

WT.

1. CHLEB PSZENNY  (  mąka  pszenna  – gluten , sól , drożdże, woda)

2  MASŁO 82% ( z mleka)

3. SER  ŻÓŁTY GOUDA  ( z mleka )

4. PAPRYKA CZERWONA , OGÓREK SZKLARNIOWY

5  .HERBATA  Z PORZECZKI Z MIODEM WIELOKWIATOWYM

 

 

1 ZUPA  KRUPNIK    ( porcja z kurczaka , marchewka , seler , pietruszka , por, ziele angielskie , lubczyk , ziemniaki , sól , kasza jęczmienna – sezam , soja )

2  GULASZ Z FILETA Z INDYKA  ( filet z indyka , cebulka ,  olej , sól , pieprz ziołowy )

3. ZIEMNIAKI

4. MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA CIEPŁO

5. KOMPOT  TRUSKAWKOWY

 

1  KISIEL OWOCOWY – WYRÓB WŁASNY

2. CIASTKA ZBOŻOWE

3. BANAN

08.05.2024.

ŚR.

 

1 PŁATKI  JAGLANE   NA MLEKU ( gluten , sezam  ,  soja, orzechy  , mleko )

2 CHLEB PSZENNY ( mąka pszenna – gluten , sól ,drożdże ,woda )

3 MASŁO 82 % ( z mleka)

4 MIÓD WIELOKWIATOWY 100% NATURALNY

5 MARCHEWKA , KALAREPA

6 HERBATA  RUMIANKOWA

 

1  ZUPA  ZIEMNIACZANA   (marchew , pietruszka ,porcja rosołowa, seler, liść laurowy, przyprawy, natka pietruszki ,por , ziemniaki )

2. ŁAZANKI Z KIEŁBASKĄ (kiełbasa wieprzowa – gorczyca , soja , kapusta kiszona , majeranek makaron – gluten )

3. KOMPOT WIŚNIOWY

4.KIWI

 

 

1 CHLEB  RAZOWY  ( mąka  razowa  – gluten , drożdże, woda,  sól )

2 MASŁO 82% (z mleka)

3. KIEŁBASA ŻYWIECKA  ( mięso drobiowe - wieprzowe   , gorczyca , soja , przyprawy)

4 POMIDOR MALINOWY , PAPRYKA ŻÓŁTA

5 HERBATA  OWOCOWA

09.05.2024.

CZW.

1. ROGAL  ( mąka pszenna  – gluten , sól ,drożdże ,woda )

2. MASŁO 82 % ( z mleka)

3. DŻEM BRZOSKWINIOWY 100% OWOCOWY

4. CUKINIA , JABŁKO

5.  KAKAO  NA MLEKU ( kakao - alkaloidy  , soja , mleko )

 

 

 

 

1 . ZUPA  POMIDOROWA Z RYŻEM PARABOLICZNYM   ( porcja z kurczaka , marchewka , pietruszka , por , seler  , sól, pieprz , natka pietruszki , lubczyk , ryż paraboliczny , passata )

2. KOTLET SCHABOWY   ( mięso wieprzowe  , przyprawy , cebulka )

3. ZIEMNIAKI

4. SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

5. KOMPOT  Z CZARNEJ PORZECZKI

1. CHLEB FITNES ( mąka ziarnista – gluten , woda , sól )

2  MASŁO 82% ( z mleka )

3..PASZTET DROBIOWY PIECZONY ( mięso drobiowe – gorczyca , soja , przyprawy )

4. RZODKIEWKA , OGÓREK SZKLARNIOWY

5. HERBATA MALINOWA

 

10.05.2024

PIĄT.

1 BUŁKA WROCŁAWSKA   ( sól , drożdże, woda, mąka razowa  – gluten

2 MASŁO 82% ( z mleka)

3. JOGURT JAGODOWY – WYRÓB WŁASNY ( jogurt grecki – z mleka , jagody , miód )

4 .MARCHEWKA

5 HERBATA  Z ŻURAWINY

 

1. ZUPA  BARSZCZ CZERWONY  ( porcja rosołowa z kurczaka , marchewka , pietruszka , seler , por , przyprawy , buraczki  , ziemniaki )

2 MAKARON ZE SZPINAKIEM I FILETEM DROBIOWYM ( makaron – gluten , szpinak , czosnek , filet drobiowy , przyprawy )

5 KOMPOT  WIELOOWOCOWY

 

1 CHLEB PSZENNY  ( mąka pszenna -gluten , woda , sól, drożdże)

2. MASŁO 82 % ( z mleka)

3. POLĘDWICA SOPOCKA   ( mięso  drobiowe - gorczyca, soja , przyprawy)

4 PAPRYKA  CZERWONA , ARBUZ

5 HERBATA  Z CYTRYNĄ

V